onsdag 23 september 2009

Blomflugor!!!!

Jag är djurvän men verkligen inte när det gäller blomflugor! Var kommer dom ifrån, har nu jagat dom i flera dagar och dom verkar bara öka av sig och bli fler och fler, springer som en galning med soporna så dom inte ska frestas att stanna här hemma hos oss! Läste någonstans att man skull hälla vin på ett fat och dom skulle gå dit och dö, men ack vad jag bedrog mig! Visst gick dom dit, men dom satt där hela gänget på rad på kanten och festade på mitt rödvin! Suck hur gör man? Är så trött på dessa små varelser!
Det finns en anledning till att jag och Anders har valt att leva själva! Det betyder ju då faktiskt att vi inte vill ha några inneboende hemma hos oss, oavsett storlek, art, färg eller form! Och ett helt kompani dessutom, finns det inget härberge för bostadslösa blomflugor? För dom är verkligen inte välkommna här hemma hos oss! Är det någon som har något bra tips på hur man blir kvitt dessa skadedjur? =)

Nu har jag pratat med min mycket kloka mamma, som inte heller hade några direkta tips men ett var att man skulle droppa en droppe diskmedel i vinet då ska dom tydligen drunkna där i, ska göra ett tappert försök för nu är jag verkligen på kriksstigen, inte bara det att dom är här, dom ska dricka upp mitt vin oxå! En död blomfluga är en bra blomfluga!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar